Jag har sagt upp mig

Klockan är 01.30, datum den 3 juni 2021. Jag har sagt upp mig, och det gör ont i hela min själ. Jag vet att det var på tiden, för nu när jag är här på jobbet och vet att det snart är över, att den här tiden snart bara kommer att vara ett minne, så vill jag inget annat än bort härifrån. Jag vet i tanken att det är bra att jag jobbar två månader till, det är smart och framförallt klokt. Men det känns. Det gör ont i magen och känslan är att jag måste bort härifrån nu, NU! Vi har sparat undan pengar, vi kan klara oss. Jag kan jobba stenhårt med de olika företagen istället, lägga ner den energin jag tidigare inte haft. Våga kasta mig ut. Jag kan, men jag vågar inte. Det är bra att vara modig, men inte alltid så smart. Min känsla säger spring, mitt huvud håller mig kvar lite… lite till.

Freja Trulsdotter
Gotland 2017
Fotograf Viola Elsa Tar

Jag är modig, jag har lyssnat på hjärtat och vågat ta första steget, jag har agerat. Jag har sagt upp mig. Skickade iväg underskriften idag och det känns så bra! För nästan ett halvår sedan bestämde jag mig för att det här kommer att bli det sista året där jag jobbar inom vården. Nu jobbar jag min sista… sista sommar. Efter 8 år på väldigt många olika arbetsplatser på olika orter. Jag har jobbat dygnets alla timmar, med barn, med äldre, med enormt många olika kollegor och med människor som har olika funktionsnedsättningar. Jag har fått med mig erfarenheter jag alltid kommer att ta med mig. Jag uppskattar livet lite mera, är lite mer glad för det livet har gett mig och jag tar ingenting för givet.

Jag har jobbar med unga människor,
där kroppen har lagt av nästan helt,
kroppen som tagit livet ifrån dem,
innan de ens fått fylla 25….

”Du passar för det här jobbet, men du ska inte jobba med det”, sa ett medium till mig en gång. Och det är precis min känsla. Jag har empatin, och jag har känslan för att jobba med människor. Jag har lätt för att anpassa mig till olika kollegor och för att se mina kunders behov men också sätt oss likvärdiga, aldrig någonsin tänkt att vi är olika värda det här livet. Men jag kan inte ge mer. Inte på samma sätt längre, för jag längtar hela tiden efter någonting annat.

Jag har jobbat på minst tio olika arbetsplatser en längre tid och när jag vikarierade runt på äldreboenden så skulle man kunna lägga till några platser till. Jag har fått lära mig nya rutiner på mer än tio olika ställen då jag testat på lite olika ställen som jag sedan sagt nej till. Jag har aldrig blivit uppsagd, och jag har blivit tillfrågad om att ta större roller och mer plats men alltid tackat nej. Jag är stolt över mig själv, över att jag kämpat mig igenom många timmar, mycket övertid, obekväma tider, högtider och ibland extremt jobbiga kollegor (som jag tror inte gillar sitt jobb). Jag har också fått många fina stunder, mycket skratt, MYCKET skratt. Många fina samtal med äldre som är mer erfarna av livet. Fått så mycket tacksamhet och kärlek tillbaka för att jag gett mycket av mig själv. Samt några kollegor som jag alltid kommer att ha kvar i mitt liv. Min absolut bästa vän lärde jag känna på mitt första jobb, en vän som har förändrat hela mitt liv på så många olika plan.

Så jag ångrar ingenting.

Men det är dags att gå vidare nu.


Efter sommaren…
…börjar en helt ny resa.

Ett svar på “Jag har sagt upp mig”

  1. Varga säger:

    Du är så väldigt cool, inspirerande och stark, fantastisk kollega och vän! Det kommer att gå så bra för dig med företaget, det är jag säker på! Känner igen mig väldigt mycket i det du skriver, speciellt det om att passa för jobbet men inte ”borda” jobba med det… 🙈

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *